Crossbow Nation banner

Nowiutki pasek Tenpoint Turbo X w opasce

1.1K views 29 replies 10 participants last post by  bigbuck92  
#1 ·
Mam zupełnie nowego Turbo x, nigdy nie był naciągnięty. Zamierzałem go naciągnąć po raz pierwszy i nie przesuwa się daleko po szynie i zatrzymuje się, pasek wydaje się być zablokowany w kolbie. Mogę go przywrócić do normalnej pozycji, ale uchwyt jest tak ciasny podczas obracania, że nie będę go na siłę przekręcał. Na początku było jak z gwintem, o którym @Nbduckhunter1 pisał o swoim Turbo X, który się nie naciągał. Rozmawiałem z tree-rat i zrobiłem to, co powiedział, aby zresetować dwa srebrne pręty, ale pasek nadal jest zablokowany w kolbie. Czy ktoś wie o nowej kuszy, w której pasek ma problemy prosto po wyjęciu z pudełka? Dzięki

#10 ·
Wygląda na to, że problemem jest to, co opublikował Randy. Pasek utknął w zębatkach. Zaniósłbym go do centrum serwisowego, tak jak sugerował.

#11 ·
Czy ktoś zna nową kuszę, której pasek sprawia problemy prosto po wyjęciu z pudełka? Dzięki
Byłem ostatnio w sklepie, gdzie ktoś miał taki problem po trzecim strzale z nowiutkiej TP. Sprzedawca rozebrał korbę, a pasek nie był zaplątany w zębatki ani plastikowe dyski, ani nie był skręcony. Wszystko wyglądało dobrze. Jednak był tam zepsuty element, który nie działał prawidłowo po rozebraniu całego zespołu przekładni. Sprzedawca wyjął zapasowy element tego samego typu i pokazał, jak swobodnie się obraca. Ale ten, który wyjął z tej kuszy, nie obracał się swobodnie. To nie była Turbo X. Powiedział, że zapłacił za nią około 1700-2000 dolarów. W sklepie czekała na naprawę ślizgu Acu inna TP, ale uważał, że problem w niej był spowodowany błędem użytkownika. Uważałem, bo myślałem o zakupie Venom X. Nie muszę dodawać, że jeszcze nie nacisnąłem spustu.

#12 · (Edited)
Byłem ostatnio w sklepie, gdzie ktoś miał podobny problem po trzecim strzale z zupełnie nowego TP. Sprzedawca rozebrał korbę, a pasek nie był zaplątany w zębatki ani plastikowe dyski, ani nie był skręcony. Wszystko wyglądało dobrze. Jednak był tam zepsuty element, który nie działał prawidłowo po rozebraniu całego zespołu przekładni. Sprzedawca wyjął zapasowy element tego samego typu, który miał, i pokazał, jak swobodnie się obraca. Ale ten, który wyjął z tego łuku, nie obracał się swobodnie. To nie był Turbo X. Powiedział, że zapłacił za niego około 1700-2000 dolarów. W sklepie na ławce czekał kolejny TP na naprawę suwaka Acu, ale uważał, że problem w tym przypadku wynikał z błędu użytkownika. Uważałem, bo myślałem o zakupie Venom X. Nie trzeba dodawać, że jeszcze nie podjąłem decyzji.
Większość problemów z Accuslide wynika z tego, że ludzie nie przestrzegają instrukcji podczas napinania i rozluźniania łuku. Miałem Turbo X i Venom X i oba działały bez zarzutu. Ponadto niektóre sklepy pozwalają klientom strzelać z kuszy, aby sprawdzić, czy im się podobają, a następnie sprzedają im łuk, z którego strzelali. Nieświadomy klient, łuk był prawdopodobnie wielokrotnie używany przed nim. Znam jeden sklep, który tak robi i zdecydowanie nie przestrzegają instrukcji napinania i rozluźniania.

#18 ·
Dla wiadomości wszystkich, testujemy każdą jednostkę Acuslide, zanim trafi ona do łuku, a następnie naciągamy i strzelamy z każdej przed jej zapakowaniem.
Czy dlatego wydaje się, że jest trend, że wychodzą z pudełka z rozłożoną blokadą spustu i nieprawidłowo zainstalowanym suwakiem kabla? Nie próbuję być dupek, ale brzmi to tak, jakby przydał się dodatkowy trening wewnętrzny.

#23 ·
Cocking Device Limited Five-Year Operational Warranty
Z zastrzeżeniem poniższych warunków, postanowień i ograniczeń, TenPoint Crossbow Technologies gwarantuje swoim mechanizmom napinającym (z wyjątkiem sznurów naciągowych i sprężyn napędowych) wady materiałowe i produkcyjne, które negatywnie wpływają na ich działanie, przez okres pięciu (5) lat od daty zakupu przez pierwotnego właściciela.

Gwarancja ta wchodzi w życie tylko wtedy, gdy zostanie aktywowana przez nabywcę w ciągu 30 dni od daty zakupu poprzez wypełnienie karty gwarancyjnej dołączonej do kuszy (lub mechanizmu napinającego zakupionego osobno) i wysłanie jej do TenPoint Crossbow Technologies. TenPoint Crossbow Technologies zastrzega sobie prawo, według własnego uznania, do przyjęcia dowodu zakupu zamiast wypełnionej karty gwarancyjnej.

Aby złożyć reklamację w ramach niniejszej gwarancji, zadzwoń do naszego Działu Obsługi Klienta pod numer 330-628-9245 lub wypełnij formularz wniosku o autoryzację zwrotu (RA) na stronie www.tenpointcrossbows.com > Support > Warranty Info > Return Authorization Form w celu uzyskania numeru autoryzacji zwrotu. TenPoint Crossbow Technologies nie przyjmuje zwróconego towaru bez numeru autoryzacji zwrotu widocznego na zewnątrz pojemnika wysyłkowego. Dołącz swoje imię i nazwisko, adres, numer telefonu w ciągu dnia oraz krótki opis reklamacji wewnątrz paczki. Ubezpiecz przesyłkę i wyślij ją z opłaconą z góry przesyłką za pośrednictwem U.S. Postal Service, FedEx lub UPS.

Limitations of Warranty
Gwarancja zostanie unieważniona, jeśli wystąpi którekolwiek z poniższych zdarzeń:
  1. Nie zostaną przestrzegane instrukcje zawarte w instrukcji obsługi.
  2. Mechanizm napinający lub jego części zostaną zmienione w stosunku do stanu pierwotnego.
  3. Szkody zostaną spowodowane przez nadużycie, niewłaściwe użytkowanie lub zaniedbanie.
  4. Szkody zostaną spowodowane przez wystrzelenie kuszy wyposażonej w ACUslide lub ACUdraw z pazurem cięciwy umieszczonym w szczelinie cięciwy spustu. Lub, jeśli szkody zostaną spowodowane przez wystrzelenie kuszy wyposażonej w ACUdraw 50 lub haczyki ACUdraw 50 SLED umieszczone na cięciwie kuszy.
  5. ACUslide, ACUdraw lub ACUdraw 50 zostanie zainstalowany na kuszy, która jest wynajmowana lub wypożyczana do użytku innym przez sprzedawcę detalicznego, hurtownika, operatora strzelnicy lub inną organizację biznesową, niezależnie od tego, czy pobierana jest opłata za jej użytkowanie.
Nie istnieją żadne gwarancje wykraczające poza opis zawarty na niniejszej stronie.
Jedynym i wyłącznym środkiem zaradczym w ramach niniejszej gwarancji jest naprawa lub wymiana wadliwych części według wyłącznego uznania TenPoint Crossbow Technologies. Części uznane za niebezpieczne nie zostaną zwrócone z naprawionym ACUdraw.
Wyłącza się dorozumiane gwarancje przydatności handlowej i przydatności do określonego celu.
Wszystkie wyłączenia i ograniczenia odpowiedzialności będą nadal obowiązywać, nawet jeśli ograniczone prawo do naprawy i wymiany nie spełni swojego podstawowego celu.
W stanach, w których jest to dozwolone, nie ponosimy odpowiedzialności za przypadkowe lub wynikowe szkody ani za przypadkowe wydatki.
Każde powództwo przeciwko TenPoint Crossbow Technologies oparte na rzekomym naruszeniu niniejszej gwarancji musi być wniesione w ciągu jednego (1) roku od zgłoszonego naruszenia.
Odpowiedzialność TenPoint Crossbow Technologies z tytułu naruszenia gwarancji jest ograniczona do naprawy lub wymiany produktu według wyboru TenPoint Crossbow Technologies.

#24 ·
OK, właśnie wróciłem z przeglądu mojego Turbo X. Nic się nie działo, poza tym, że pasek był luźny w magazynie, nie było żadnych uszkodzeń. Rozebrał go i naprawił w mniej niż 15 minut. Technik powiedział, że widział 2 inne kusze Tenpoint z tym samym problemem prosto z pudełka. Powiedział też, że nic nie mogłem zrobić, aby spowodować ten problem! Doceniam pomoc członków, którzy próbowali rozwiązać ten problem. Mam nadzieję, że nikt nie poczuł się urażony czymś, co mogłem powiedzieć, i na pewno nie było to moim zamiarem. Jestem tylko człowiekiem, który docenia wszelką pomoc, jaką mogę uzyskać. Dzięki

#25 ·
OK, właśnie wróciłem z przeglądu mojego Turbo X. Nic się nie działo, poza tym, że pasek wewnątrz kolby był luźny, nie było żadnych uszkodzeń. Rozebrał go i naprawił w niecałe 15 minut. Technik powiedział, że widział 2 inne kusze Tenpoint z tym samym problemem prosto z pudełka. Powiedział też, że nic nie mogłem zrobić, aby spowodować ten problem! Doceniam pomoc członków, którzy próbowali rozwiązać ten problem. Mam nadzieję, że nikt nie poczuł się urażony czymś, co mogłem powiedzieć, i na pewno nie było to moim zamiarem. Jestem tylko człowiekiem, który docenia wszelką pomoc, jaką mogę uzyskać. Dzięki
Niesamowite! Cieszę się, że cię naprawili. Mam nadzieję, że łuk będzie działał poprawnie przez wiele lat. To świetna skrzynka, Tenpoint trafił w dziesiątkę! Upewnij się, że opublikujesz kilka zdjęć tego, co z nim upolujesz.