Crossbow Nation banner

POZDROWIENIA DLA TEN POINT

313 views 4 replies 3 participants last post by  JdSayre  
#1 ·
Image

Image

Image

Kilka tygodni temu zerwała się cięciwa w mojej Viper s400 podczas naciągania korbką. Byłem mniej więcej w połowie drogi, kiedy się zerwała. Uszkodziła cięciwę, stopery cięciwy, lufę i śruby rzymskie. Cięciwę i kable wymieniłem zaledwie 54 strzały wcześniej. Sama kusza ma na liczniku 1000 strzałów. Nigdy nie zauważyłem żadnych oznak awarii tego paska. Podejrzewam, że po prostu dożył końca swojej żywotności. Ten Point wszystko naprawił i jestem po regulacji. Strzelała o około 6 cali wyżej niż poprzednio. Chyba z powodu nowej lufy, nie wiem. Ale kusza strzela świetnie, zawsze tak było. Podziękowania dla personelu Ten Point za szybkie załatwienie sprawy.

#5 ·
Jestem prawie gotów kupić nowy. Czekam, żeby zobaczyć, czy zrobią coś, bez czego nie będę mógł żyć w 2026 roku. W przeciwnym razie będę nadal strzelał ze starego Vipera. Nie interesują mnie łuki z podwójną szyną risera. Dla mnie stary, sprawdzony design szyny jest prosty, naprawdę niezawodny i łatwy do naciągnięcia strzały. Rozważam turbo x, ale moja obecna prasa nie poradzi sobie z tym łukiem. Naprawdę chcę mieć możliwość dostrojenia mojego łuku. Obecnie używam prasy Ravin. Działa idealnie z niektórymi Ten Pointami. Nowa prasa do łuku jest naprawdę droga.