Crossbow Nation banner
21 - 40 of 65 Posts
Gratulacje z nowego łuku Tom.:)

• Like
Reactions: TomOnTheRun
Discussion starter · #23 ·
Dziękuję! Kolejna podróż. Jestem błogosławiony. Venom X to połączenie innowacji i starej szkoły. Ta mieszanka do mnie przemawia.

Discussion starter · #25 · (Edited)
Miałem czas, aby przygotować się w sposób Ten Point i chcę podziękować tree/rat, TXRDX_guy i Farm Deer. Wszyscy pomogliście mi swoją zbiorową wiedzą na temat Ten Point i Venom X. Zacząłem dwa dni temu używać Scorp Venom Lube do kondycjonowania strun i kabli. Zapoznałem się również z napinaniem i rozbrajaniem CCD, a następnie nawoskowałem struny i kable woskiem Scorpion Venom Wax. Jestem pewien, że istnieją inne opcje smarowania, ale to mój wybór do woskowania kabli. Użyłem smaru silikonowego Trident do smarowania szyn.

Po wyjęciu z pudełka ATA bez naciągu wynosiła 13,25". Nauczyłem się od Ten Point, aby nie skupiać się na specyfikacjach, ale chronografować Xbow, aby upewnić się, że spełnia specyfikacje prędkości. Używałem 411,8gr ASAP, strzał 18", Bhoning X3, 2,25" Vanes, 2° przesunięcia w lewo. Naciąganie CCD zajęło mi 5 strzałów, aby poczuć się komfortowo i zorientować się w Accuslide CCD. Nie kłamię, na początku było to trochę onieśmielające, ale oglądanie filmu Ten Point jest bardzo pomocne. Cholera, nowy CCD jest o wiele ładniejszy i łatwiejszy, przynajmniej dla mnie w porównaniu do moich czasów Turbo S400. Również o wiele lepszy niż wszystko, czego próbowałem wcześniej, w porównaniu z dodatkowymi konfiguracjami CCD. Nie jestem pewien, jak to zrobił Ten Point, ale goły Venom X z uchwytem przymocowanym do ramy waży 7,66 funtów. Imponujące Ten Point!

Waga Xbow bez lunety/celownika/podwyższenia
Image

Waga mojego zestawu myśliwskiego: 8,26 funtów. Jasne! To świetny zestaw do długich podchodów lub spacerów do kryjówki lub wspinaczki po drzewie/stojaku drabinkowym. Użyję z tym xbowem taktycznego pojedynczego paska.
Image

Image

Pierwszy dzień dobiegł końca, oddając 16 strzałów, które obejmowały chronografowanie i zerowanie na 20 jardach. Chrono potwierdziło moją taśmę prędkości Ravin Jack Plate na 389 fps. Zakończyłem dzień jednym strzałem tuż przed słabym światłem na 41 jardach z moją czerwoną kropką Sig Romeo5.

Prędkości Chrono pasują blisko do specyfikacji OEM. Jutro postrzelam więcej i ponownie zchronografuję Xbow, aby zobaczyć, jak szybko strzela po osadzeniu się strun. Po wyjęciu z pudełka ten xbow jest łatwy w konfiguracji i strzelaniu.
Image

W ramionach Venom X jest lekki, a moim głównym wnioskiem jest to, jak równomiernie wyważony Xbow jest w moich ramionach. Fo sho nie łuk z ciężkim przodem. Odrzut ma minimalne wibracje. Strzelałem jednak cichszymi Xbowami. To więcej niż wystarczająco dobre. Klasyfikuję moje pierwsze wrażenia z dnia, myśląc "Jasne, ten Dawg będzie polował i jedzie na zachód."

Mam jednak jedną wadę, która sprawia, że myślę: WTH Ten Point? Nie jest to duży negatyw, ale pierwsze wrażenie nie zrobiło wrażenia. Myślałem, że spodoba mi się strzemię Tree hanger, ale konstrukcja chybia celu. Przynajmniej dla mnie. Jeśli opieram Xbow na strzemieniu, jest niewiele równowagi, która zapobiega przewróceniu się xbow. Uważaj na to. Wisząc na drzewie, nie jest to czynnik, ale jeśli ktoś poluje w kryjówce, będzie to wyzwanie, aby ten Xbow się nie przewrócił, jeśli nie znajduje się w Bog Pod. Poniżej znajduje się zdjęcie, które pokazuje, o czym mówię. Czy to koniec gry, o nie, do cholery nie. po prostu nie przemyślane, jeśli ktoś opiera Xbow w kryjówce o ścianę. Duża szansa, że się przewróci. Bądź na to przygotowany.

Image

Zrobiłem to dzisiaj wiele razy. Myślałem, że to zrównoważyłem i wróciłem z Xbow w tej pozycji.
Image

Chciałem, żeby Ten Point użył tego strzemienia do Venom X. To strzemię zapobiegłoby przewróceniu się Xbow, ponieważ ma szerszą podstawę, aby zrównoważyć Xbow. Znowu, wcale nie jest to koniec gry. Po prostu moja osobista preferencja i dzielenie się moimi wrażeniami.
Image

To dynamiczny Xbow w uczciwej cenie. Ponadto Venom X jest dokładnie tym, czym chciałem, żeby był. To połączenie nowoczesnej technologii i budowy risera ze starej szkoły, wykorzystujące tradycyjne kable i cięciwę. To dla mnie home run.

Dokładność jest tak dobra, jak każdego Xbow, z którego strzelałem.

Uwaga: Wszystkie strzały były niecelne. Kij strzelecki, więc istnieje margines błędu strzelca bez powiększenia. Jutro jest nowy dzień. W przyszłym tygodniu rozciągnę go do 60 i 80 jardów. Cholera, lubię tego Xbowa. Naprawdę lubię. Ten Point, trafiłeś w dziesiątkę z Venom X.

Jeden strzał na 41 jardów po wyzerowaniu na 20 jardach. Ha, zgaduję czarne serce POA. Tak, zgadywałem, gdzie to było, ale to świadoma domyślność. Potrzebuję lepszego tła celu, ale używam tego, co miałem w tej chwili. Przetestuję również na 30 jardach, aby upewnić się, że moje rozstawienie taśmy jest dokładne. Przynajmniej jestem blisko.

Image

Nawiew idealny niski 2-2,5". Niezły wynik jak na pierwsze testowanie taśmy prędkości na 41 jardach.
Image

Kuzyni w pocałunkach, których planuję zabrać na zachód w tym czasie. Mój Hyper Raptor jest uszkodzony, a zapas Flight Rail jest niedostępny do wymiany gwarancyjnej.

Venom X i Burky Vital X (Legacy X)
Image

Tom, cieszę się, że podoba Ci się łuk. Jeśli chcesz nieco szersze strzemię do łuku, to to Cię ustawi.

Tom, w mgnieniu oka będziesz układał strzały na 80 jardach. Patrząc na twój wieszak na drzewo na twoim łuku, wydaje się, że Tp nie instaluje takiego samego wieszaka na nich.
Mój jest inny niż twój, mój to tylko kawałek pręta o średnicy 1/4" z gumową powłoką.
Teraz wiesz, dlaczego przerobiłem swój na składany pasek, o wiele ładniejszy podczas strzelania do celu lub konserwacji. Ale wszystko w całkiem fajnym łuku za tysiaka zbudowanym w OHIO. lol gra słów zamierzona, fani stanu. Tic Tok Tom, dzisiaj jest nowy dzień.

Discussion starter · #29 ·
Przepraszam za spóźniony post z wczorajszego wieczoru. Dokonałem późnych edycji. Ups!

• Like
Reactions: lacky
Discussion starter · #31 ·
Tom, cieszę się, że podoba Ci się łuk. Jeśli chcesz nieco szersze strzemię do łuku, to to Cię zadowoli.
Randy, dzięki, skorzystam z tego. Chciałbym, żeby mój miał to strzemię. To na pewno rozwiąże moje problemy z równowagą zgodnie z moimi komentarzami.

Discussion starter · #32 ·
Lol, to nie tak, że kogoś budzisz. Publikuj, kiedy jest to wygodne. Po prostu obudzimy się z dobrą treścią. Wygrana-wygrana
Dziękuję za cierpliwość. Podróż trwa. Szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie, żeby chcieć więcej niż ten Xbow. Prędkość jest zabójcza dla każdego zwierzęcia w USA. Myślę, że jak struny osiądą przy użyciu strzały 411gr, będę strzelał 385/387fps. Ta prędkość jest idealna dla trwałości strun i kabli.

Discussion starter · #33 · (Edited)
Spust dwustopniowy wymaga przyzwyczajenia. Jest może 1/4" pełzania, a następnie drugi stopień utwardza się i jest wyraźny, gdy ściskasz/pociągasz spust, aby oddać strzał. Bardziej niż akceptowalne i nie odbiera celności.

• Like
Reactions: tree-rat
Dzięki Randy i za całą pomoc, bardzo mi i innym pomogło, jestem pewien.
Mój na pewno zostanie założony na polowanie, przetestowałem go wieszając na drzewie, działa świetnie i jest lekki i wystarczająco mocny.

Dziękuję za cierpliwość. Podróż trwa dalej. Szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie, że chciałbym czegoś więcej niż ten Xbow. Prędkość jest zabójcza dla każdego zwierzęcia w USA. Myślę, że jak już cięciwy się ułożą, używając strzały 411gr, będę strzelał 385/387fps. Ta prędkość jest idealna dla trwałości cięciw i kabli.
Nie wiem, stary, w zeszłym roku mówiłeś to samo o Swat X1. Myślę, że może masz straszny syndrom nowego łuku, tak powszechny tutaj :)

Discussion starter · #37 ·
Nie wiem, stary, w zeszłym roku mówiłeś to samo o Swat X1. Myślę, że może masz straszny syndrom nowego łuku, tak powszechny tutaj :)
Zostałem zarażony jego jadem.

Gratulacje Tom za Venom X i świetne strzelanie. Ten łuk wygląda legitnie. Podoba mi się konfiguracja kabli, podobna do TS 370. Może myślę o rezygnacji z jednego z TS 370 na rzecz Venom X lub Killer Instinct. Będę obserwował Twoje postępy.

21 - 40 of 65 Posts